ESERE SAYGILI KORSANA KARŞIYIZ 5.ULUSAL SLOGAN LOGO VE AFİŞ YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI (2 Mayıs 2019)

ESERE SAYGILI KORSANA KARŞIYIZ
 
5.ULUSAL SLOGAN LOGO VE AFİŞ YARIŞMASI 

ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI
 
(2 Mayıs 2019)

 


 

ESERE SAYGILI KORSANA KARŞIYIZ 5.ULUSAL SLOGAN LOGO 

VE AFİŞ YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

(2 Mayıs 2019)

Esere Saygılı Korsana Karşıyız 5. Ulusal Slogan Logo ve Afiş Yarışması Ödül Töreni Ankara/Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda başarılı bir şekilde yapıldı, İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız coşkulu geçen ödül töreninden sonra duygularını dile getirdi. Kısmetse önümüzdeki yılda yarışmanın altıncısı ile devam edeceğiz bu projeye dedi. 


Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve iç mekan

Meslek Birliğimiz, eser kavramını öğrencilere öğretmek ve halkı, özellikle Ortaokul ve Lise öğrencileriyle beraber Eğitim-Öğretim çalışanlarını 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri kanuna göre her türlü korsana karşı bilinçlendirmeyi amaçlayan birinci boyutu bilgilendirme seminerleri; ikinci boyutu korsanla ilgili slogan logo ve Afiş yarışması olan T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleşen bu sosyal sorumluluk projesinin 5. Ulusal Slogan Logo ve Afiş yarışmasının “Esere Saygılı Korsana Karşıyız” temasını Türkiye’nin dört bir yanına duyurmaktan mutluluk duymaktadır. 

Çocukların, telif haklarının önemini kavrayarak korsanla mücadelenin gerekliliğini belki de büyüklerinden çok idrak ettikleri ve bakış açılarını ortaya koymalarını sağlayan bu yarışma ortaya birbirinden güzel, çok yönlü, anlamlı ve renkli çalışmalar çıkmasını sağladığı gibi onların bu konudaki duyarlılığını da gözler önüne sermektedir ki onların zihinlerine telif haklarının neden önemli olduğunun yerleşmesi ve bunun yanı sıra korsanla mücadelenin gerekliliği fikrini benimsemelerini sağlamak amacıyla yola çıkan İLESAM’ın hedefine hızla ulaştığı görülmektedir.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen Esere Saygılı, Korsana Karşıyız 5.Ulusal Slogan Logo ve Afiş Yarışmasına gösterilen ilgi ve katılım, tasarının ne kadar önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunun göstergesidir.

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği sanatsal, kültürel ve edebi faaliyetlerinin yanı sıra asli kuruluş amacı olan telif hakkı ve korsanla mücadelesine devam etmektedir. Proje kapsamında yedi coğrafi bölgede bir il seçerek telif hakkı ve korsan yayınla ilgili seminerler verilmiş, telif hakları bilincinin nesillere doğru ve anlaşılabilir bir şekilde ulaşmasını sağlamaya çalışmıştır.“Esere Saygılı, Korsana Karşıyız” 5.Ulusal Slogan Logo ve Afiş Yarışması da bu zincirin bir parçasıdır.

Ödül töreni öncesi saat 10.30'da yarışmada dereceye giren öğrenciler, velileri ve öğretmenleri T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Ziya Taşkent öğrencilerle sohbet etti, telif hakları ve korsan ile ilgili bilgiler verdi.


 

Görüntünün olası içeriği: 20 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar, masa ve iç mekan 


Sunuculuğunu İLESAM Üyesi Rüya Tokgöz'ün yaptığı Ödül Töreni  Saygı Duruşu-İstiklal Marşı ve 5.Ulusal Slogan Logo ve Afiş Yarışmasıyla ilgili Sinevizyon Gösterisi ile devam etti. 


Görüntünün olası içeriği: 13 kişi, kalabalık ve iç mekan

İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız'ın yaptığı konuşmada, “Esere Saygılı, Korsana Karşıyız” 5.Ulusal Slogan Logo ve Afiş yarışması ile Türkiye’deki tüm ortaokul ve liselerdeki gençlerin telif hakkı ve neden korsan yayın alınmaması gerektiği konusunda bilinçleneceğini, böylelikle devletimizin vergi kaybının önlenebileceğini, sanat ve sanatçıların telif haklarına kavuşacaklarını ve daha güzel eserlere imza atacaklarını söyleyerek bu projelerini destekleyen T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na ve emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Telif Hakları Genel Müdürlüğünden Proje ve Eğitim Daire Başkanı Emire Cete projeyi hayata geçiren İLESAM’ı ve yarışmada derece alan öğrencileri kutladı. 


Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Esere Saygılı, Korsana Karşıyız 5. Ulusal Slogan Logo ve Afiş Yarışması plaketleri, katılım belgeleri, diz üstü bilgisayarları, tablet bilgisayarları, dijital fotoğraf makineleri, kitap setleri İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, Proje ve Eğitim Daire Başkanı Emire Cete, İLESAM Yönetim Kurulu Üyesi İlter Yeşilay, İLESAM Yönetim Kurulu Üyesi Durak Turan Düz, İLESAM Üyesi Ali Rıza Atasoy ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü Kültür ve Turizm Uzmanı Zafer Aksoy, tarafından öğrencilere takdim edildi. 

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, takım elbise 

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, telefon ve iç mekan 

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise 

 Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise

Okullara Teşekkür belgelerini İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız tarafından verildi.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, iç mekan 

Programa katılan her öğrenciye proje çantası içinde “Esere Saygılı, Korsana Karşıyız” 5.Ulusal Slogan Logo ve Afiş Yarışması- 2019 adını taşıyan bir kitap, hikaye kitabı, Proje dosyası ve kalem, sticker ve rozet dağıtıldı. Coşkulu geçen ödül töreni yapılan kokteyle son buldu.

Fotoğraf açıklaması yok.

TÜRKİYE İLİM ve EDEBİYAT ESERİ SAHİPLERİ MESLEK BİRLİĞİ
İLESAM GENEL MERKEZİ

Adres: İzmir 1. Cadde No: 33/16 Aydın Apartmanı, Kat:4 Kızılay / ANKARA 

Tel: 0312 419 49 38  / Fax: 0312 419 49 39

Web:  www.ilesam.org.tr

E- Posta : ilesam@ilesam.org.tr



1952   04 Mayıs 2019