İLESAM’DAN SES GETİREN BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ “ESERE SAYGILI KORSANA KARŞIYIZ, HİKÂYELER-2”

İLESAM’DAN SES GETİREN BİR SOSYAL

SORUMLULUK PROJESİ

“ESERE SAYGILI KORSANA KARŞIYIZ, HİKÂYELER-2” 



“ESERE SAYGILI KORSANA KARŞIYIZ- HİKÂYELER-2”

Görüntünün olası içeriği: yazı

İLESAM’DAN YENİ BİR KİTAP DAHA...

11 üyemizin hikâyelerini kitaplaştırdık ve 10.000 adet basılan hikâye kitabı “Esere ve Emeğe Saygılı, Korsana Karşıyız” 3. Ulusal Slogan ve Logo Yarışması seminerlerinde öğrencilere hediye olarak dağıtılıyor.

Projemize hiç bir telif almadan hikâyeleri ile katılan hikaye yazarı üyelerimize teşekkürlerimle...


Telif hakkını korumak ve korsanla mücadele etmek bir vatandaşlık görevi olup İLESAM’ın bu proje çerçevesinde düzenlediği yarışmalar, yarışma sonrası hazırlanan slogan ve logoların yer aldığı kitaplar ülke genelinde Meslek Birliği’nin yola çıkış amacını duyurmaya devam ederek dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Bu çalışmalarının yanı sıra  “telif haklarını, korsan yayının zararlarını, emeğe saygıyı”  anlatan  “hikâye”  kitabının ikincisi ile hedeflediği tema üzerindeki etkisini bir kez daha gözler önüne seriyor Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği

İLESAM üyesi on bir yazarın kaleminden “Esere ve Emeğe Saygılı, Korsana Karşıyız” konusunu içeren hikâyelerden oluşan kitapta on bir farklı öykü bulunuyor.

Kitapta yer alan yazarlar ve hikâyeler;

Abdülkadir Uslu “Ali Amca”

Ahmet Yıldırım “Yarenbaşı Korsana Karşı”

Bekir Tuncer Salihoğlu “ Gasp”

Mustafa Akgün “Al Buğday Benizli”

Osman Çeviksoy “Yazarlığımın İlk Meyvesi ya da İlk Telif Ücretim”

Rana İslam Değirmenci “Yazıya Asil Mühür”

Sabiha Serin “Halay Adlı Tablo ve Ben”

  1. Ahmet Uzun “ Hainin Sonu”

Şakir Çetin (Burak Serdengeçti) “ İkinci El,

Zekiye Çomaklı “ Korsan Yayınmış… Gemileri de Var mıydı Acaba?”

Zeynep Sati Yalçın “Müezzin”

Hikâyelerde esere ve emeğe saygı duyulmasına, korsan yayınların zararlarına, telif hakkının önemine, bir eserin ortaya çıkışındaki zorluklara, fikir ürünleri üretenlerin haklarının korunması gerektiğine, emeğin karşılığının alınmasının güzelliğine, kul hakkı yemenin günah olduğuna, emek hırsızlarının ortaya büyük fedakârlıklarla eser çıkaran yazarların ve bu uğurda emeği geçen herkesin haklarını gasp ettiklerine ve onları içine düşürecekleri zor durumun farkında olmaya çağırdıklarına, aynı zamanda da devletimizin vergi kaybının önlenmesine vurgu yapılıyor.

Kapak tasarımı İLESAM Design  tarafından hazırlanan “Esere Saygılı, Korsana Karşıyız- Hikâyeler” isimli kitap Ürün Yayınları’nca basılmış. Ön ve arka kapaklarda vurgulanmak istenen tema gözlerden kaçmıyor. Kitap 120 sayfa. 15 Mart 2017 tarihinde edebiyat dünyasına adım atan  “Esere Saygılı, Korsana Karşıyız- Hikâyeler”e İLESAM Genel Merkezi’nden ulaşılabilir.

 Kitabın “Sunuş” yazısında “Esere Saygılı, Korsana Karşıyız mücadelesini hep beraber verelim” diyerek gençlere seslenen, fikir ve proje yapısı tamamıyla İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız tarafından oluşturulan ve ilk kez 2012 yılında Ankara-Gölbaşı Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gölbaşı Anadolu Lisesi Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen “Esere Saygılı, Korsana Karşıyız” temalı Slogan ve Logo Yarışmasının “ulusal” boyuta taşınması mutluluk verici.

İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız “Biz, İLESAM olarak T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere uluslararası Telif Hakları kuruluşları ile ortak çalışmalar yaparak telif hakları uzmanlarımızca 30 yıldır üyelerimizin ilim ve edebiyat alanındaki haklarını koruma adına üyelerimizin davalarını sahiplenmiş ve bu yolda yapılabilecek her faaliyeti yapmaya çalışmaktayız.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği Telif Hakları ve Korsanla Mücadele konulu Esere Saygılı, Korsana Karşıyız 3.Ulusal Slogan ve Logo Yarışması projelerimizle, yaptığımız yarışmalarla özellikle üniversitelerimiz ve orta öğretim kurumlarında verdiğimiz “Telif Hakları Seminerleri”  ile toplumu bilinçlendirmeye çalışıyoruz.

İLESAM olarak inanıyoruz ki özellikle Türkiye’deki bütün ortaokul ve liselerde yaptığımız Esere Saygılı, Korsana Karşıyız 3.Ulusal Slogan ve Logo Yarışması ile gençlerimiz telif hakkı konusunda bilinçlenecek ve korsan yayınlardan uzak duracak böylece hem devletimizin vergi kaybı önlenecek,  hem de sanatçılarımız daha çok telif hakkı kazanarak daha da güzel eserlere imza atacaktır.

Bu hikâye kitabını esere ve emeğe saygı duyulması gerektiğini ifade eden hikâyelerden oluşturduk. İLESAM üyesi yazarlarımız hiç bir telif hakkı almadan hikâyelerini yazdılar ve bu proje kapsamında yayımlamamıza izin verdiler.

Esere Saygılı, Korsana Karşıyız 3.Ulusal Slogan ve Logo Yarışmamızı destekleyen başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na; bu kitaba telif hakkı, eser, emek, kul hakkı, korsan vb. kavramları anlatan hikâyeleriyle katılan İLESAM üyesi yazarlarımıza ve de emeği geçen herkese teşekkür eder, selam ve saygılarımı sunarım.” şeklindeki içten ifadeleri ile okuyucuyu selamlıyor.

Çocukların, telif haklarının önemini kavrayarak korsanla mücadelenin gerekliliğini belki de büyüklerinden çok idrak ettikleri ve bakış açılarını ortaya koymalarını sağlayan bu yarışma, ortaya birbirinden güzel, çok yönlü, anlamlı ve renkli çalışmalar çıkmasını sağladığı gibi onların bu konudaki duyarlılığını da gözler önüne sermektedir.

İLESAM, telif hakları standartlarının gelişimine katkı sağlanması ve korsanın zararlarının anlatılarak korsanla mücadele etmenin gerekliliğine, emeğe/esere saygı duyulmasına, sanatçının ve eserlerin korunması noktasında “Esere Saygılı, Korsana Karşıyız-Hikâyeler” isimli kitabıyla da mücadelesine devam ettiğinin altını çizmektedir.

Kitap Tanıtım: Sibel Unur Özdemir

TÜRKİYE İLİM ve EDEBİYAT ESERİ SAHİPLERİ MESLEK BİRLİĞİ

İLESAM GENEL MERKEZİ

Adres

:

İzmir 1.Cad. No: 33/16 Aydın Apartmanı, Kat:4 Kızılay / ANKARA

Tel

:

0 312 419 49 38

Fax

:

0 312 419 49 39

Web

:

www.ilesam.org.tr

e-mail

:

ilesam@ilesam.org.tr


2091   01 Nisan 2017